Seriefestivalen 2013, lördag

Så, då har jag flängt runt på första “utställardagen” av Stockholms Internationella Seriefestival! Jag kom iväg ganska sent pga folkskygg/nojjig över att träffa folk (jag fick stärka mig med en kaffe vid Kulturhusets entré innan jag gick upp till tredje våningen), men blev genast glad då jag möttes av detta:

fanart_pa_vaggen

De hade satt upp alla fan arts av årets maskot på väggen vid entrén! Och jag var i gott sällskap bland andra grymma serietecknare också! Samtalade med en massa grymma serieteckners och köpte serier & prints. Bland annat Irma E, Li Österberg, Jenni & Frida, Jenny B, Tinet och Johan R! Jag känner mig oftast så socialt efterbliven i dessa sammanhang, så jag är bara glad när folk orkar med mig :D

webbserier

Jag lyckades pricka in det panelsamtal jag ville se mest, Webbseriepanelen såklart! Yvette Gustafsson, M Falke, Rene Engström och Johan Waloo snackade webbserier och hur de gick tillväga när de gjorde sina serier, vilket förhållande de hade till dem osv. Väldigt intressant att höra olika infallsvinklar på mediet. Exempelvis varför man valt det språk man valt på serien. Yvette var den enda i panelen med en serie på svenska, och jag håller med hennedär att dialog oftast är mycket lättare att skriva på svenska och att allt flyter på bättre då. Tyvärr så når man inte ut lika bra som på engelska som många påpekade, så det är ett svårt val det där tycker jag själv såklart! Väldigt givande och inspirerande samtal, jag är glad att jag gick och lyssnade! :)

Vid femtiden kände jag mig ganska mätt på intryck och hungrig då jag i princip bara gått på kaffe, så det var dags att dra hemåt. Jag funderar på att dra dit imorgon och kika på något panelsamtal och möjligen inhandla något fansin jag missat eller så. Förhoppningen är att det ska vara lite färre folk imorgon då det i vissa fall var omöjligt att ta sig framåt bland borden idag. Vi får se…men jag är ändå väldigt nöjd med dagens skörd:

haul_01

Mycket prints i år, tänker sätta upp dem vid min arbetsplats hemma så jag peppas att teckna ASM grejjer! Är även sjukt intresserad av de där två Dragon Age-fansinen! Fick snygga signeringsbilder på Zevran och Derp-Anders i dem :D Med Eller Utan Dig, Trans:IT, Tunguska och Agnosis ser jag också fram emot! Har ni inte läst “Ruckelslottets Sista Strid?” av Stina Lövkvist, så köp den imorgon! Så sjukt bra serie! :D

Så, möjligen en sväng in till huvudstanden även i morgon! Är dock än så länge nöjd med årets SPX, trots att det ibland var läskigt mycket folk på en och samma ställe. Utöka lokalerna för utställarna till nästa år kanske..? :)

Vad har ni hittat för awesome på mässan, några tips?