Seriefestivalen 2013, söndag

Jag ska erkänna. Intrycken från gårdagen hade gjort mig rejält mätt på möten med människor osv, och jag var på vipen att inte åka iväg till seriefestivalens sista dag. Men i sista stund tog jag buss och pendel i lagom tid till att höra på panelsamtal(en) “En Seriebransch i förändring”, där Fabian Göransson (Kolik), Rolf Classon (Kartago), Johannes Klenell (Galago), Fredrik Axegård (Akademibokhandeln), Mikael Sol (Egmont), Mats Jonsson (Galago), Marie Augustsson (Rabén & Sjögren) och David Borgström (Science Fiction-bokhandeln) medverkade.

SAMSUNG

Från andra delen av panelsamtalet, Maria, Mats, Mikael och David med moderator Roger Wilson. Intressant val av bakgrundsbild under hela panelsamtalet.

Ett helt klart intressant samtal, speciellt för mig som har dålig koll på förläggare, vad de är ute efter etc. Även kul att få höra lite diverse anekdoter, som när Rolf hade dissat Dragon Ball (som blev en succé här när Bonnier Carlsen släppte den istället)…jag ser också fram emot att få se dessa förlags böcker utgivna digitalt i år – jag har en ganska begränsad bokyta hemma, så kan jag få in fler böcker på min surfplatta vore det asnajs!

Efter panelsatalet stack jag iväg för att kika lite mer på marknaden, med betoning på lite. Några samtal med serietecknare (jättekul att jag fick möjlighet att säga hej till både Aggi och Monni denna helg! En genuint glad överraskning eftersom jag inte hade koll på när/om de skulle besöka mässan :)) och ett sista köp innan hemgång.

Fathoms of the Sky

Dagens skörd. Hittade till Anna Landins tumblr av en slump (re-tweets, gissar jag) och gillade verkligen hennes stil såpass att jag var tvungen att köpa hennes fansin!

Och så var Seriefestivalen 2013 slut för min del! Jag har fått en massa nya intryck och inspiration och ser verkligen fram emot att dekorera min arbetsvägg med prints och läsa serier! Väl mött nästa år!