Blogg100, the aftermath

blogg100-logotype

Så, i måndags insåg jag att jag hade gått i mål med blogg100-projektet! Jag tänkte snacka lite om hur det kändes att vara med och om det kom något bra av det.

Anledningen till att jag hoppade på var bloggtorka. Jag var lite osäker vad jag ville skriva om – ska jag vara personlig, ska jag nörda ner mig i något, eller vad? Mitt första inlägg såg ut såhär och det sista (nr 102) blev detta. Till en början hade jag svårt att veta vad jag skulle skriva om (samt en hel del tidsbrist, jag jobbar heltid och pluggade körkortsteori i början), så det blev mest att jag postade lite foton på katterna och en uppdatering om hur jag mådde. Lite tecknat när jag fick chansen.

Men så småningom försökte jag strukturera upp lite. Vad vill jag egentligen skriva mest om, vad är min passion? Tecknandet såklart! Även om jag inte tjänar pengar på det så är det något jag gillar! Så jag började nischa! Varje måndag blev det Retromåndag och varje onsdag Tecknarprat (okej, det missades igår pga sjukdom, men det kommer!). Jag funderar på om jag ska dedikera någon veckodag till något annat tecknarrelaterat, vi får se! Men jag gillar koncepten, att ha speciella teman att posta på vissa veckodagar, det känns nice och möjligen något lättare att hitta inspiration då :)

Hur tänker jag på framtiden för bloggen? Det jag känner är att det vore nice med ett inlägg om dagen, men det kommer absolut inte bli samma hets där jag slentrianmässigt måste slänga upp en bild på NÅGOT och en kort vag uppdatering om mitt liv ;) jag kanske får dedikera en dag till djurfoton eller något, så bloggen inte överöses av dessa från och till, vi får se!

Men ja, tack vare det här lilla projektet har jag fått två stående ämnen på bloggen och planer på fler! Jag är även sugen att hoppa på andra projekt, typ One Sketch a Day i 365 dagar! Jag har funtat på det ett tag, och jag tror jag kan göra verklighet av det typ till hösten (då jag troligen slipper tänka på att jag måste ta mitt körkort). Det känns kul att det här projektet gjort mig mer pepp på att teckna igen, för det känns som om jag tappat lite av det de senaste året! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.