Köpt på SIS13: Trans:IT

transit

 

På Stockholms Internationella Seriefestival köpte jag ett gäng fansin, och Trans:IT var en av dem! Jag var jäkligt pepp på att få läsa den då serien är tecknad av ett helt gäng serietecknare med sin egen stil, samt att jag tyckte själv temat/storyn verkade intressant. Detta är alltså en självbiografisk serie om Malinda Lindmarks uppväxt, när hen inser att hen är transvestit, börjar bejaka den sidan för att senare även komma ut.

Jag gilade verkligen serien. Den är snyggt tecknad, jag gillar hur varje kapitel skildras olika och sätter sin egen ton och jag engagerar mig i storyn. Det är även bra att Malinda har fått med sitt exs sida av storyn, hur det var att leva med henom, så berättelsen blir nyanserad, I like! Tidvis väldigt hjärtskärande, men även öppet och hjärtligt. Ett viktigt album, och jag hoppas många läser det!

Det enda jag kan klaga på är väl att pärmarna känns väldigt bräckliga – lite synd på ett så fint omslag! Men hela boken är i färg och priset var väldigt överkomligt, så jag antar att priset hade stigit en del om pärmarna varit lite mer stärkta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.