Jenny läser: The Slow And The Relentless

slowandrelent

Hej internet! Jag vill snacka lite om hur AWESOME The Slow And The Relentless av Tinet Elmgren är!

Serien utspelar sig i snöigaste, djupaste Ryssland där vi får följa Alex. Hon är en amerikansk biltokig tjej som på grund av hennes mamma (hon är stuntkvinna) hamnat där hon hamnat och får gå i en engelskspråkig rysk skola. Hon träffar Tonya som introducerar henne till lastbilsrace, något som faller Alex i smaken! Dock så styrs det mesta (skolan, skolans snygging Karim, lastbilsracen) av borgmästarens dotter Irka, och det blir Alex uppgift att sätta henne på plats…genom ett lastbilsrace såklart!

The Slow And The Relentless är en hyllning till The Fast And The Furious-filmerna – jag har inte sett filmerna själv, men Tinet skrivet det i förordet, så jag tror henne! Och hennes peppiga beskrivning av filmerna, samt den här serien gör mig nästan sugen att se någon av dem ;) Men frågan är om de kan leva upp till Tinets serie, jag är osäker! För den här serien har coola kvinnliga karaktärer i huvudrollen (jag är smått kär i Tonya, hennes dröm är helt fantastisk!), en häftig onding i form av Irka, och faktumet att killarnas roll i princip är att vara ögongodis ;)

slowandrelent2

Jag älskar verkligen hur Alex bara kollar in Karim i nästan varje ruta med dem tillsammans :D

Nä, men seriöst, det här är en riktigt trevlig, svängig, ösig och peppig serie! Jag blev glad och pepp när jag läste den, så yeah! Jag köpte pappersversionen på SIS14, men för er stackare som inte var där så finns den även att läsa gratis online! Så vad väntar du på? Gå och läs för bövelen!

One thought on “Jenny läser: The Slow And The Relentless”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *