SIS15-fynd: Erotiska/romantiska serier

erotic_loot

Åh, jag var ju med i Swedish Comic Sin 5 i år, men hade tänkt köpa de andra SCS-böckerna förra året för inspo. Det blev inte riktigt så, och jag körde lite “man måste leva lite”-mottot när jag gjorde min egna serie. Däremot köpte jag på mig i princip alla föregående Swedish Comic Sin-böcker (ettan saknas!), Freya-antologin som innehåller serier om kärlek mellan kvinnor, skapade av personer som identifierar sig som kvinnor, samt Lepakkoluola, som har tema kärlek mellan kvinnor i ett historiskt perspektiv.

I mångt och mycket gillade jag serierna i samtliga antologier väldigt mycket. I bland kändes en del historier i de tidigare SCS-böckerna som lite för stereotypt Yaoi med stereotypa uken och semen, samt lite tjatsex, vilket inte kändes helt okej, men det var ovanligt många serier jag diggade i böckerna!

Freya var också väldigt trevlig där det blandades lite fluffigare serier med mer erotik, och även här hittade jag många favoriter! Jag var speciellt förtjust i serierna av Anna Landin och Jenni Söderlund, båda väldigt välgjorda med snygg karaktärsdesign!

Lepakkoluola innehöll inget synligt sex, men hade många riktigt fina berättelser. Enda nackdelen var väl att serierna var på finska och att översättningen till engelska ibland var jäkligt jobbig att läsa, speciellt i de mer dialogtäta serierna och fick mig att tappa läsflow flera gånger. Vilket är synd, för i princip alla serier var sjukt snygga och välgjorda! Joiku Rauhalas serie “Metsänpeitto” var en favorit, likaså Ainur Elmgrens “Crazy Blues”.

Så, kära vänner, gillar ni erotiska serier så kan jag rekommendera i princip samtliga böcker på bilden! Swedish Comic Sin 5 kan med fördel köpas av mig, skicka ett mail så kan vi höras vidare :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *