SIS15-fynd: Home Made Comics, Björnen & Prinsen och Agnosis

serier

Så, det här blir min sista SIS15-serierapport och eftersom jag hade ett par fler serier jag ville nämna så buntar jag ihop dem här som en liten söndagskaramell!

Home Made Comics 15

Ola Forssblad är redaktör för Home Made Comics som har funnits sedan 1990. Nummer 15 är dock rykande färsk och innehåller både nya och gamla serier. Det jag tycker är intressant med antologin är att den är så sjukt bred, allt från strippserier till action/superhjälte och manga, typ! Fördelen är att du troligen hittar något som faller i smaken, men nackdelen är detsamma, du kan inte gilla allt :) Men boken är sjukt snygg, i färg och du får mycket serier för pengarna! Mina favoriter var bland andra Yvettes Kalle Hizz, Marcos Gök,  Fia Liens Omi och superhjälten och Kris i SLAHADs universum.

Björnen & Prinsen

Stef Gaines har släppt en serie hon haft med sig hur länge som helst och äntligen lyckats släppa så att man kan läsa den! Spännande! Det är en serie om olycklig kärlek mellan ungdomar som är väldigt fin och ångestig. Jag gillar verkligen det snygga omslaget och formatet hon använder sig av, som i princip är en ruta per sida!

Agnosis #14

Li Österbergs fjortonde fansin! och det första med riktigt färgomslag vad jag förstått? Sjukt snyggt och simpelt! Första 14 sidorna innehåller en serie där Patrik Rochling står för manus och tusch. Lite mer vardagsrealism. Men det som jag gillar mest är så klart Lis egna serier om grekisk mytologi! Resten av fansinet innehåller fortsättningen på Lis “Pappas Flicka” som handlar om Athena! Jag har läst serierna på nätet innan, men det är så klart ännu trevligare att läsa dem på svenska. Jag tror även att några sidor kan vara lite tillputsade och omtecknade för Agnosis, vilket alltid är trevligt :)

Och det var min presentation av mina favvofansin från SIS15! Hoppas ni tyckt det varit informativt :) Nästa vecka återgår jag till att posta skisser och trams här ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *