SIS2015: rapport!

Hej hej internet! Här kommer min lite korta rapport från SIS15 som var i helgen! Jag är ledsen över bristen av bilder, men min mobil har ingen fungerande kamera så jag kan inte okynnesfota en massa!

I år var jag som sagt utställare igen! Det har jag inte varit sedan typ 2010 (tror jag! Jo, 2010 var nog mitt sista år innan PAUSEN), så jag hade varit sjukt nervös och nojjig veckan innan och förlorat en del sömn över diverse saker, haha XD Det här var även första året jag skulle ställa ut solo (förut hade jag alltid bord med mitt ex), så bara det kändes lite jobbigt/stressigt. Men jag hade en deal med awesome tecknaren Jenni Luna Söderlund att vi skulle försöka få bord bredvid varandra och försöka hjälpas åt lite, vilket vi fick, så jag var hur nöjd som helst :) Dessutom fick jag det stora nöjet att även sitta bredvid Emma Åstrand, en av hjärnorna bakom Fanzinprisnominerade Squid Vicious, och Maria Hellqvist, hjärnan bakom Spindelögat och den fantastiska bildserien Bokstavligt Målat! Som ni ser var jag i sjukt bra sällskap :)

Lördagen sålde bäst medan söndagen var ovanligt seg. Jag försvann även någon timme från mitt bord på Söndagen för att hänga med den awesome serietecknaren och illustratören Sara Berntsson! Mycket trevligt och behövligt, jag var inte helt på topp den dagen, så det var skönt med lite luft, socker och trevligt sällskap :) Dessutom käkade jag middag tillsammans med Li och Joacim innan de lämnade Stockholm, vilket var mycket trevligt :)

Det som var helt sjukt angående försäljning och så var att jag hade tippat sjukt bra hur mycket jag skulle sälja av de böcker jag hade med mig – sålde/bytte bort 29 exemplar av SPEJS (hoppades/trodde jag skulle bli av med 30) och blev av med 10 Swedish Comic Sin #5 (trodde jag skulle bli av med 10, men blev kaxig och tog med det dubbla)! Stickers och prints gick halvbra (hade hoppats på att de hade sålt bättre, men tar med dem till Comic Con Gamex istället!) och helt otippat fick jag några Aranya-pins sålda :D Men jag är helt klart nöjd, känns som det gick så bra det kunde för min del egentligen :)

Det som kändes lite tråkigt var väl att jag inte kunde strosa runt på mässgolvet själv lika mycket och botanisera bland allt fint! Så det blev två stressrundor där jag försökte pricka in de jag kände (vissa missade jag, FÖRLÅT!) och köpte på mig och bytte lite smått och gott. Det här blev årets skörd:

sis_loot

jag kunde inte låta bli att köpa en posable Jigen och Sailor Moon-hörlurar efter att Diana visat upp dem, så det blev lite anime merch mitt bland alla serier också :D Sedan fick jag en underbar print på the outer senshi av Agnes <3 Och även en supernice print från Karins The Din <3

I serieväg blev det Home Made Comics 15, Swedish Comic Sin 2-4, Freya Lepakkoluola, Björnen & Prinsen av Stef Gaines, Abe Z av Viktor Jäderlund, The Din #1 av Karin Rindevall, Agnosis #14 av Li Österberg, Wicked Hero av Therese Malmgren och Charlotte Winroth, Hunger Will Drive The Piggy Home av Tinet Elmgren, Dröm & Glöm #9 av Tomas Antila, Totte Moppsvans Soffdemonen av Stina Lövkvist, Triss i Champions & Heroes av Amanda Hakim och Nathalie Nilsson, en skissbok, ett bokmärke på Helikopterpizzan över Jimmie och fanzinet “My BFF is a fangirl” av Emma Åstrand, Nogi #3: Domen av Daniel Leneér + SLAHAD, Agz och Monkans BONUS ROUND och skissbok (och köpte även en Samus Aran-charm av dem, wheee!), Yvette Gustafssons I Hate London (och några små Kalle Hizz-häften! <3) och sist men inte minst Jenni och Fridas Skissbok!

En ganska bra loot trots allt då, även om jag inte lyckades köpa allt jag egentligen ville köpa, men aja, det kommer fler tillfällen :)

Så på det stora hela var jag mycket nöjd med helgen! Det känns dock i hjärnan att jag inte är så van att träffa så mycket folk och vara på alerten så intensivt och länge, men det gick ändå relativt bra :) Men trevliga serietecknarvänner och kollegor är allt möjligt! Ser fram emot nästa år och hoppas på att jag även då kan ställa ut något sköj :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *