Örebro Seriefestival (Swedish post)!

spejs_orebro_s

Den här helgen, den 26-27 november, är det dags för Örebro Seriefestival, och jag känner peppen! Gänget bakom festivalen verkar väldigt pepp och de har fått till en gedigen gästlista (kolla på deras sida!), och det ska bli intressant att få lära känna Örebro lite bättre!

bord_orebro

Jag håller till på plan 4, alltså en trappa upp från scenen! Det är sjukt många awesome fansinister som sitter där uppe, så missa inte! Bland annat Yvette Gustafsson Anna Landin, Nelly Karlsson, Home Made Comics och Dotterbolaget! Ännu en gång, inte missa, Örebro!

spejs_1and2

Så, vad har jag med mig då? Min flaggskeppsserie SPEJS, i första hand! Så här presenterade jag SPEJS för Örebro seriefestival tidigare i år:

SPEJS utspelar sig långt in i framtiden, på en planet långt bort från våran, där människor samsas om utrymmet tillsammans med andra folkslag. Vi får följa fyra individer från olika kulturer som tillsammans bildar kvintetten SPEJS – Super Professional Justice Squad, ett gäng huvudjägare som tar hand om de lite mer udda jobben där klienten kanske inte vill kalla in polis eller militär (eller att de har gjort det och de har misslyckats).

SPEJS är mycket en karaktärsdriven serie – jag älskar att skapa karaktärer som är roliga att teckna och skriva, men vill gärna ha ett roligt sammanhang att sätta dem i, och jag har extremt kul med att berätta om de här karaktärerna samtidigt som jag får skriva och teckna raj-raj i rymden! Bland karaktärerna finner ni Ragna – en tjurig sniper, Gav – en biffig pilot som också är en riktig pacifist, Swagata – SPEJS grundare som också är en ösig hacker och Morwen – en elegant magiker som inte drar sig för att råka i närstrid med sina fiender.

Förutom att SPEJS är min första sci-fi-serie jag jobbat med så har jag även tänkt mycket på att jag vill göra en serie med många kvinnor i viktiga roller (jag har tidigare i princip bara gjort serier med manliga huvudkaraktärer), vilket gjort att tre fjärdedelar av team SPEJS är kvinnor, och Aeros till mångt och mycket styrs av ett relativt matriarkalt folkslag. Dock vill jag inte bara vända på könsrollerna, utan experimenterar mig fram lite med hur mycket det ska visas!

Så gillar ni röjig sci-fi med roliga karaktärer, tycker det är kul med kvinnor som sparkar rumpa, samt gillar att se olika kroppstyper i dina serier så kom gärna förbi mitt bord och kolla in min serie SPEJS! Vi ses i Örebro!

Förutom SPEJS kommer jag ta med mig lite andra serier, bland annat Diana Jakobssons fantastiska julsaga (passa på, det är en perfekt julklapp!), Swedish Comic Sin #5, mina smycken som lyser i mörkret, prints till pangpriser och även lite original art att pryda era väggar med! Väl mött i Örebro <3

halsband

prints